Ny medlem 2

Är du sugen på att sjunga tillsammans med oss? Vad roligt!
Här är ett par saker som kan vara intressanta att veta för dig!

Övningstider

Vi övar i Älvsborgs församlingshem på måndagar kl 19-21

Antagning

När
Vi tar emot nya sångare vid behov, och enklast är att du hör av dig till kören via mail så sätter vi upp dig på VIP-listan, och ett mail med all information du behöver kommer i god tid före antagning.

Hur
Det finns ett uppsjungningsprov du får göra när du vill bli medlem. Du behöver inte ha en röst av världsklass men du behöver kunna hålla takt och ton. Provet är här för att dels säkerställa körens kvalitet, och dels för att du som medlem ska kunna känna dig trygg med inlärningstempo, stämsången osv.
Provet består av två delar

-Valfri sång
Förbered valfri sång du vill sjunga. Barnslig,  gospel, kuplett…du väljer själv. Det är bra om du kan sjunga den utan textstöd. Vill du ha pianokomp till tar du med en not i rätt tonart.

-Skalor
Du får också sjunga lite skalor så körledaren kan få ett grepp om ditt röstomfång. Du behöver inte ha en röst av världsklass, men du behöver kunna hålla ton och takt.

Kostnader

Kostnaden för medlemskapet bestäms på årsmötet, som hålls i början av året. För 2018 är kostnaden 300 kr/termin.

Åtaganden

Faith medverkar på konsert och gudstjänster vid ett par tillfällen per termin. När vi framträder gör vi detta fritt, dvs utan text eller not. Vid övningstillfällena får man använda textblad, men då detta inte används vid framträdanden kan det innebära att man får lägga lite tid utanför körtid för att på egen hand plugga på texterna.

Stäminspelningar tillhandahålls via hemsidan. Om man har behov av att repetera stämman mer än på övningstid kan det innebära att man får lägga lite tid hemma på att lyssna in sig och öva på egen hand.

Som ny medlem förväntas man på egen hand öva in delar av den repertoar som kören har som grundläggande. Stäminspelningar och texter tillhandahålls via hemsidan. Det rör sig om traditionella gospelklassiker som ex Oh happy day, men det kan också vara ett par låtar från föregående termin som vi använder som grundmaterial för aktuella framträdanden. Självklart sjunger vi även igenom sångerna på övning, men vi gör det i ganska raskt tempo.

Top