Om oss

Faith består av runt 50 glada sångare, mestadels kvinnor men även några män utöver körledaren.

Kören startade i februari 2002 i Brämaregårdens församling, Hisingen, Göteborg. Det saknades en gospelkör i området, där alla kunde vara med oavsett erfarenhet. Detta ledde till ett försök att dra ihop lite folk och resultatet blev översvallande! Idag är kören sammansatt av sångare från unga vuxna upp till pensionsålder. Just denna blandning av åldrar ger en unik, positiv stämning i kören, och ett väldigt speciellt sound som tilltalar de flesta.

2012 flyttade kören till Brunnsbokyrkan, och 2016 flyttade kören till Älvsborgs församling.

Kören har inte som mål att öva för att bli en professionell kör, utan att vara en social träffpunkt för alla som tycker om att sjunga med i denna medryckande sångstil, kanske lära sig något nytt om Gud och sig själv, samt att träffa andra som känner likadant. Det innebär inte att det saknas ambitioner! Faith lägger stor vikt vid övningarna och jobbar med detaljer såsom klang, uttal, rytmer och harmonier, och tidvis är tempot högt – särskilt när vi närmar oss framträdanden.
Kören är gärna och ofta med i olika sammanhang, som exempelvis gospelfestivaler och körhelger, och Faith medverkar regelbundet i gudstjänster, konserter, dop, bröllop och andra högtider.

Kännetecknande för gospelkören Faith är den energi och glädje vi bjuder på när vi sjunger, och källan till det är enkel –  vi har helt enkelt gôrskoj när vi sjunger!

Kören Faith har letts av grundaren Kim Kehlmeier, församlingspedagog och körledare med flera års vana både som körledare och som ledare för så kallade ”Våga Sjunga”-grupper sedan starten.

*NY MEDLEM                    *LYSSNA PÅ OSS                    *KÖRENS STADGAR

Top