Om oss

Faith består av runt 35 glada sångare, mestadels kvinnor men även några män utöver körledaren.

Kören startade i februari 2002 i Brämaregårdens församling, Hisingen, Göteborg. Det saknades en gospelkör i området, där alla kunde vara med oavsett erfarenhet. Detta ledde till ett försök att dra ihop lite folk och resultatet blev översvallande! Idag är kören sammansatt av sångare från unga vuxna upp till pensionsålder. Just denna blandning av åldrar ger en unik, positiv stämning i kören, och ett väldigt speciellt sound som tilltalar de flesta.

2012 flyttade kören till Brunnsbokyrkan, och 2016 kommer kören att byta församlingstillhörighet till Älvsborgs församling.

Kören har inte som mål att öva för att bli en professionell kör, utan att vara en social träffpunkt för alla som tycker om att sjunga med i denna medryckande sångstil, kanske lära sig något nytt om Gud och sig själv, samt att träffa andra som känner likadant.
Kören är gärna och ofta med i olika sammanhang, som exempelvis gospel-festivaler och körhelger, och Faith medverkar regelbundet i gudstjänster och konserter varje termin.

I Faith är alla välkomna oavsett vana, och vi träffas för att ha kul och ge järnet. Vi har helt enkelt gôrskoj när vi sjunger!

Kören Faith leds av Kim Kehlmeier, församlingspedagog och körledare med flera års vana både som körledare och som ledare för så kallade ”Våga Sjunga”-grupper.

Top